X Image
X Image
X Image
X Image

Mišpule obecná - Mespilus germanica v kontejneru

Novinka

+ Sklizeň: od konce léta
+ Velikost stromu: 4 až 6m
+ Barva plodu: žluto-hnědá

Mišpule obecná - Mespilus germanica roste do keřového stromu který dorůstá do výšky 4 až 6 metrů, a šířky 2 až 4 metry. Mišpule obecná kvete krásnými býlími květy, a listy mají sytě zelenou barvu které mají oválně vejčitý tvar. Na podzim se listy Mišpule zbarví do bronzově červené barvy. Plody dozrávají na konci léta a mají kulatý tvar  s žluto-hnědou barvou. Chuť je velice sladká, a dužina je velice šťavnatá. Plody Mišpule obecné se využívají jak k přímé konzumací, tak také k zavařování, výrobě džemů, lisování moštů, atd. Plody dozrávají delší dobu, a nejlepší chuť mají při příchodu prvních mrazíků. Keř Mišpule obecné není nijak náročný na pěstování. Mišpule obecná je prodávána dobře zakořeněná v květináči. Zaručujeme zdravé a silné kořeny.

Mišpule obecná pěstování:

Mišpule obecná není nijak náročná na pěstování, a dobře se ji daří takřka ve všech pěstitelských oblastech. Sadíme na slunná stanoviště nejlépe orientována na jižní stranu. Jedna z nejdůležitějších podmínek pro výsadbu Mišpule obecné je kvalitní půda s vysokým obsahem živin, která je lépe propustná. Nejvhodnější půda pro výsadbu je ta s neutrální nebo lehce kyselým Ph. Vykopeme jámu cca 70cmx60cm, v případě špatné nebo velice těžké jílovité půdy bude rozměr 60x70x80. Do vykopané jámy vsypeme nový kvalitní substrát. Ideální je do substrátu dodat při výsadbě hnojivo například granulované NPK. Po výsadbě Mišpuli důkladně zalijeme.

UPOZORNĚNÍ: toto zboží poštou nezasíláme ! Pouze k osobnímu vyzvednutí v zahradnictví Karviná. Pokud máte o mišpuli zájem, prosím udělejte si objednávku přes náš eshop, a zadejte osobní vyzvednutí. Né vždy máme všechny odrůdy k dostání přímo v našem zahradnictví, a to z důvodu již předcházejících objednávek a nebo velkého zájmů naších zákazníku. Ihned jak bude Vaše objednávka připravena k vyzvednutí, budeme Vás informovat emailem. Objednávka bude připravena z 90% k vyzvednutí ihned. U některých odrůd nejpozději do tří pracovních dnů. Děkujeme za pochopení a spolupráci. V případě nejasností, nás neváhejte kontaktovat.

 

  • Dostupnost: Skladem
  • Typ zboží: Mišpule obecná
  • DPH: 12 %


Cena 285  Kč ( 254,46 Kč bez DPH )